tirsdag, februar 28, 2006

Snøføyke

Jeg våknet i dag tidlig og tittet ut av vinduet, men det var ikke mulig å se ut for det var fullt av snø! Jada, jeg vet at det fortsatt er februar og at mars ikke kommer før i morgen. Men jeg hadde seriøst lagt alle skiplaner på hylla etter forrige ukes klistertur. Skal se det blir en tur til på skrotten før snøklokkene titter frem? Nå er også kroppen kommet seg etter torsdagens aketur. Men først må jeg få ferdig ukens presentasjon og to skriftlige innleveringer. Universitetet er ikke noe hvilehjem når en først har bestemt seg for å gjøre en innsats og bli ferdig!

søndag, februar 26, 2006

Mammutavis

I går fikk jeg stukket den skumle avisen for årets Mammutsalg i hånden. Jeg prøvde å holde meg, men nå har jeg nettopp sendt avgårde en faks med bestillingen min og håper at de bøkene jeg ønsker meg mest fortsatt er å få tak i. Jeg prøvde hardt å ikke sprekke...i fem minutter. Til bokhyllen min: Tilgi meg, men jeg vet eksakt hva jeg gjør, jeg sprenger deg.

fredag, februar 24, 2006

Klister-kliss!

Ved friskt mot la jeg og min kjære ut på skitur i dag. Vi kom knappe 2 km på klisterføre før jeg skjønte at dette ikke ville gå særlig bra. Etter gårsdagens aketur var det egentlig ikke noe annet å forvente. Det skal legges til at jeg hater å gå på klister, og å fjerne den etter turen er det absolutt verste med hele klister-klisset. Stakkars Eirik som hadde gledet seg sånn til turen. Vi dro sporenstreks på XXL etter turen og der kjøpte jeg meg spray-klister. Så nå håper jeg at det blir litt bedre føre en dag det passer meg så jeg kan få prøvd skibuksa mi på en ordentlig tur og kanskje en liten klistertur attåt så jeg kan prøve klisteret mitt.

Bankekjøtt

I går var jeg og akte i Korketrekkeren sammen med min eldste søster og nevøene mine. Vi leide kjelker og satte utfor. Føret var vått og snøsmeltingen var i full gang. Det gikk ikke særlig fort den første turen, men etterhvert som snøen ble kjørt til ble det bedre. På grunn av at snøen hadde dannet mange små, bratte humper ble det mye hopping på kjelken og høy fart. Jeg måtte gi meg da baken var våt og kald, og den nektet å sette seg ned på noe annen enn en myk pute på cafeen på Frognerseteren. Resultatet av gårsdagens morro er en kropp som kan klassifiseres som bankekjøtt. Jeg er stiv og støl i skuldrene, ryggen, armene, magen, rompa, lårene, i knehasene og i anklene. På rompa har jeg også blåmerker på hver side på størrelse med hånda mi! I går kveld satt jeg bare og klaget min nød over smertene, men fy søren så morsomt det var å kjøre! Jeg er forresten glad ikke nevøene mine var i nærheten da jeg fikk det verste hoppet, for da kom det mange stygge ord jeg ikke visste at jeg kunne ut av munnen min!

tirsdag, februar 21, 2006

Hurra for Kongen

Som den royalisten jeg er må jeg få gratulere Kongen med hans 69-årsdag i dag. Hipp hipp hurra!

Null hull

Jeg var hos tannlegen i dag for å se på en visdomstann som plaget meg for en liten stund tilbake. Den har roet seg ned nå, og jeg venter med å gjøre noe med den foreløpig. Men den virkelige gode nyheten er at jeg fortsatt ikke har noen hull i tannebissene mine! Det er visst ikke helt normalt at en (snart) 26-åring aldri har hatt hull. Men jeg er bare glad til, jeg, og tror at dette skyldes min litt eldre søsters innsats da hun gikk på videregående og tok tannpleien (tror jeg). Hun drev utbredt forebyggende arbeid rettet mot mine melketenner. Det er jeg veldig glad for nå. Tusen takk!
Det beste med tannlegebesøket er når han legger på fluor på tennene for det smaker så godt.

mandag, februar 20, 2006

This is Iraq calling

Klokken 8 i dag morres ringte mobilen min. Jeg svarte, og det var en iraker (som ringte fra Irak) i andre enden. Mannen påstod at han hadde ringt til meg, men da jeg for femte gang fikk bedyret at det helt sikkert ikke var meg han søkte utbrøt han: "But I love you!". Jeg svarte med en "Sure you do" og la på. I løpet av den neste timen ringte han meg 10 ganger! Du kødderinger ikke internasjonalt 10 ganger! Utenlandsopplysningen kunne ikke hjelpe meg med hvem det var, bare at det var en mobil i Irak. Men han gav seg da klokka var 9. Det var sikkert ikke noe viktig uansett....

søndag, februar 19, 2006

På kino med lite barn

Min 5-årige stesønn og jeg var på animasjonsfilmen Lille kylling i går. Det var første gang jeg har hatt ham alene. Jeg hadde sett for meg alt som kunne gå galt, men det hele gikk overraskende bra! Vi kjøpte popcorn, snop og Pokémon-kort før innslippet. Filmen var veldig spennende, og tydeligvis litt for skummel for de aller minste som var der. En gutt satt og brølte omtrent konstant fra det spennende begynte til rulleteksten var ferdig. Handlingen var en barneutgave av Klodenes kamp med en liten dæsj high school-film og Independence Day. Etter filmen var han selvsagt sliten av alle de nye inntrykkene, så vi slappet litt av på Burger King før vi dro videre. Dette var noe som fristet til gjentagelse, men jeg ble ganske sliten selv.
Etter snart tre måneder som småbarnsstemor har jeg bestemt meg for å trekke tilbake alt jeg noen gang har sagt eller tenkt av kritiske tanker om småbarnsforeldre! Det å ha barn er noe helt annet enn man tror.

søndag, februar 12, 2006

Første korøvelse

Akasha er det tatt initiativ til et paganistisk kor. I dag hadde vi vår første øvelse med hele tre oppmøtte, foreløpig er vi en trio. Jeg håper virkelig at dette er noe vi kan holde liv i, for det er morsomt å synge paganistiske sanger sammen med andre paganister. Vi begynner i det små og skal øve inn to sanger til neste gang om en uke. Jeg har ikke annen korerfaring enn det jeg fikk under konfirmasjonleiren i 1995 og under en skoleoppsetning av Jesus Christ Superstar hvor jeg spilte Maria Magdalena (meg, av alle!). Så vi får nå se hva som skjer, men jeg fikk beskjed i dag om at jeg ihvertfall ikke er helt tonedøv.....hmm.

torsdag, februar 09, 2006

Strikking og sykdom

Jeg må tilstå! Strikkedillaen fra i sommer har på nytt kommet over meg. Jeg har begynt på en veske som jeg håper blir ferdig til påske. Den er rettstrikket og skal bli 34 cm lang før jeg kan begynne på den alltid like spennende avfellingen og lage bærerem. Fargen er kommunist/dypgrønn og jeg er allerede litt lei av den...neida, det er bare 5 bunter igjen. Bilde kommer når den er ferdig.
Også har jeg oppdaget at jeg ikke trenger Trafikalt grunnkurs ettersom jeg har mopedførerbevis (fra 1996). Så da er det bare å gjøre store, åpne plasser i Oslo utrygge. Men først må jeg vente til tåka og bomullen har letta fra hodet mitt, halsen ikke hoster og svir og resten av kroppen innser at jeg ikke skal sove dagen lang. Med andre ord: jeg er syk! Det er absolutt det verste jeg vet å hangle slik over lengre tid. Hvorfor kan det ikke slå ut i full blomst med en gang? Heldigvis har jeg min egen, personlige sykepleier som passer på. Det går nok over bare jeg klarer å ta det med ro. Heldigvis har jeg strikkingen å ta meg til. Det er jo en relativt sittestillende aktivitet.

mandag, februar 06, 2006

Samefolkets dag


I dag er det samefolkets dag, og jeg vil benytte anledningen til å rette en stor gratulasjon til det samiske folk.

Trafikalt grunnkurs

Jeg har gjort noe drastisk! 28. februar begynner jeg på Trafikalt grunnkurs for å kunne starte øvelseskjøring i bil. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til dette. De første gangene jeg øvelseskjørte med mamma for en del år siden hylte jeg mer enn jeg kjørte, men det skal da gå bra. Modning og alt det der som kommer med tiden. Det blir godt å komme igang, endelig! Kurset går over 4 kvelder pluss mørkekjøring. Heldigvis skal jeg ikke kjøre selv, jeg skal kun få opplæring og veiledning i passasjersetet.
I midten av mars tror jeg nok at det må sendes ut polstringsvarsel over Oslo, for da skal jeg ut på veien, hvis jeg tør....