onsdag, mai 31, 2006

Johnny-man!

Musikksmaken min er svært variert. I cd-søylene mine har jeg alle cder jeg har skaffet meg fra jeg fikk cd-spiller til 13-års dagen min i 1993, og samlingen strekker seg fra smurfer og dårlig dance til deilig electronica og metall. Men én ting har alltid vært sikkert: Country hører jeg ikke på!
Det gjaldt helt til den salige dagen jeg fylte 26 år og Eirik og jeg var på kino og så Walk the Line. Gjennom hele filmen satt jeg og gledet meg som en unge til konsertsekvensene og alle steder det ble spilt Cash-musikk storkoste jeg meg. Det var så ille at jeg har fått fullstendig Johnny Cash-dilla. Problemet mitt nå er at jeg ikke har mer enn ni sanger på tilsammen 26 minutter på iTunesen min. Den har gått i sløyfe hver dag den siste uken fra morgen til kveld. Jeg blir ikke lei! Det er litt synd at jeg ikke kjører godt nok bil til at jeg tør å kjøre med musikk på, men jeg vet hva som skal bli min kjøremusikk. Lenge trodde jeg det skulle bli ABBA, men det blir nok Johnny-man. Jeg har lurt på å foreslå at vi kan spille litt Cash i korpset også. Dette er jenta som ikke kan utstå countrymusikk. Nå har jeg både en Johnny-boy og en Johnny-man!

tirsdag, mai 30, 2006

Hjemmeeksamen

Jeg sitter nå med hjemmeeksamen i folkediktning. Vi kunne velge mellom to oppgaver- en om folkeviser og en om eventyr. Jeg tok eventyroppgaven. Den lyder som følger: Gi en presentasjon av "Kvitebjørn Kong Valemon" (Asbjørnsen og Moe). Drøft ulike analytiske tilnærminger til dette eventyret. Dette er et av mine favoritter blant de norske folkeeventyrene og den finnes i flere varianter både i Norge og ute i verden. Besvarelsen skal leveres inn på torsdag kl. 13. Ønsk meg lykke til.

mandag, mai 29, 2006

En begivenhetsrik helg

Eirik har gitt et godt resymé av himmelspretthelgen vår i Arendal, så jeg jukser litt og linker til ham.

torsdag, mai 25, 2006

Båtmesse i Arendal

I dag drar Eirik, Hedin og jeg nedover til hytta i Kilsund og båtmessen i Arendal. Jeg gleder meg veldig til å komme ned på hytta igjen og treffe familie og venner i Arendal. Det blir spennende å vise frem min barndoms sommerverden til mann og barn. Tudelu!

onsdag, mai 24, 2006

Forandringer

I det siste har jeg begynt med mye nytt. Som tidligere sagt har jeg tatt min dårlige astmakondis på alvor og begynt å jogge. Jeg var å handlet det nødvendige, og nu går alt så meget bedre. Jeg har jogget runden min på hele 2km noen ganger nå, og det går litt bedre for hver gang. Jeg prøvde å utvide den til det dobbelte, men det ble for mye for de stakkars slimbefengte lungene mine.
I går var jeg på korpsøvelse med Bryn Ungdomskorps. Jeg "fant" dem på 17. mai, og syntes det ville være spennende å spille sammen med noen igjen. Det var veldig vellykket, selv om jeg slet litt med å holde følge. Jeg har ikke spilt sammen med noen på 12-13 år, så jeg har mye å ta igjen. Men det er godt å komme igang med noe nytt og få utløp for både mine sportslige og musikalske sider. Jeg må innrømme at jeg har mest tro på det siste, men det sier jeg ikke høyt...

Utsatt eksamen

Så satt man på et pc-rom på Blindern og hadde firetimers skriftlig skoleeksamen i Norrøn før-kristen religion og hadde skrevet en side og hele besvarelsen lå klar i hodet, tenkte at "dette går bra siden jeg for ikke så lenge siden leverte en underveisoppgave med nesten lik oppgavetekst" og hadde akkuratt vært ute på en luftetur og tre timer gjenstod av eksamenstiden. Alt var bare fryd og gammen. Så går strømmen!

Vi var to kandidater som ventet og ventet og ventet....Hva ville skje nå? De som hadde vanlig skrive-på-ark-eksamen satt i Idrettsbygningen og fortsatte sin eksamen, men vi var litt avhengige av denne strømmen. Så vi ventet litt til i 45 minutter mens det iherdig ble lett etter to laptoper med fulladet batteri. Det ble ikke funnet, og nå må vi to få utsatt eksamen med nye oppgaver. En kan lure på, med tanke på faget vi hadde eksamen i, om ikke Loke har vært ute og loka litt. Det hadde passet med en heidundranes tordenvær, men Loke kan holde seg langt unna mine eksamener! Dra nå trollpakk i vold!

mandag, mai 08, 2006

Fysisk fostring

Etter en gåtur i marka lørdag kveld har min kjære Eirik klaget fælt over kondisen min. Det er vel heller mangelen på sådan han klager over, og påstår at jeg henger etter han som et slips! Hørt på maken? Dette skal jeg ikke ha noe av, så i kveld jogget jeg. Ja..JEG JOGGET! Å jogge er for meg noe av det absolutt kjedeligste som finnes, men etter å tenkt meg gjennom en fin rute og satte Lumsk i ørene var det ikke så ille. Før jeg begynte tenkte jeg med skrekk og gru på de fæle, slemme, sadistiske og ondskapsfulle gymlærerne jeg har hatt som som har pisket meg ut på jogging i gymmen med astmaanfall og blodsmak i munnen som resultat. Er det rart jeg har fått et hatforhold til det etterpå? Men tilbake til positive opplevelser så jogget jeg rundt borettslaget Eirik bor i, og holdt på i 20 minutter. Ikke dårlig for en nybegynner. Men i morgen må jeg gå til anskaffelse av nye støttesokker for slappe ankler, en god sportsBH (shake baby, shake AU!) og ordentlig tøy å jogge i. Gode sko har jeg fra før. De kjøpte jeg for noen år siden da jeg skulle begynne å jogge..Dette er første gang de er brukt til det. Jeg har ikke noe stort mål ennå, men jeg skal jogge minst to ganger i uken fremover har jeg bestemt meg for akuratt nå!

mandag, mai 01, 2006

Kom mai du skjønne milde

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn.
Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så.
Akk - kjære mai, hvor gjerne gadd jeg i marken gå.

Om vin'tern kan man have så mangt et tidsfordriv,
man kan i snøen trave, åja, et lystig liv.
Men når seg lerker svinge, mot sky med liflig slag
på engen om å springe, det er en annen sak.

Kom derfor mai du milde, gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn.
Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så.
Akk - kjære mai, hvor gjerne gadd jeg i marken gå.

D. Jæger