torsdag, november 23, 2006

Semesteroppgaver og eksamen

Om noen skulle lure på hva jeg driver med for tiden, kan jeg informere om at jeg skriver på to semesteroppgaver. I barne- og ungdomslitteratur skriver jeg om bildebøker (Jon Demon av Reidar Kjelsen), og i kulturhistorie skriver jeg om eventyr og muntlig tradisjon innen dette. Disse skal inn henholdsvis 27.november og 5.desember. Onsdag 13.desember har jeg skoleeksamen i nordisk litteratur.

Etter det har jeg endelig juleferie. Og da skal jeg:
  • slappe av (hva er det?)
  • kjøre opp (andre forsøk)
  • være sammen med familien
  • rydde bort skrot på rommet mitt hos mamma og pappa
  • kose med kattene mine når jeg er hos mamma og pappa
  • flytte fra studentbyen jeg bor på
  • feire at det blir lysere tider
  • gå på ski (hvis det kommer snø)
  • lese masse bøker jeg ikke har tid til å lese nå
  • alt annet jeg har lyst til å gjøre, men ikke får tid til.

fredag, november 10, 2006

Stryk på første forsøk

Jeg sitter her med et stort tomrom inni meg, og lurer på om det kan fylles med sjokoladeis..men hva er grunnen til dette tomrommet? Jo, nå skal du få høre:

I dag hadde jeg oppkjøring på trafikkstasjonen ved Kjeller. Både kjørelæreren min og jeg var optimistiske og mente at dette skulle gå bra. Men det gjorde det ikke...

I følge sensoren kjørte jeg både vel og bra, men det var enkelte episoder og detaljer som ikke var så bra. Det er nettopp de tingene jeg har slitt med i hele sommer, men som jeg nå har fått kontroll over. Så hvorfor gikk det galt? Kjørelæreren min uttrykte det slik at: "når spenningen går opp, går prestasjonen ned", og det har han nok helt rett i. Det så ut som at han ble skikkelig skuffa og trodde med en gang ikke på meg da jeg sa hvordan det hadde gått. Jeg måtte jobbe hardt for ikke å gråte, for jeg var så skuffa over meg selv. Og det at jeg klarer å drite meg ut på noe som jeg har jobbet så hardt med, det gjør meg bare sint på meg selv! Det er så unødvendig (og dyrt) å stryke på oppkjøringen. Da jeg ringte til mamma etterpå var det bare så vidt at jeg ikke begynte å gråte. Jeg vet ikke om hun hørte det. Da jeg snakket med Eirik kom tårene, men vi kunne ikke snakke lenge fordi han var på jobb, så jeg holdt det inni meg. Jeg kommer kanskje til å være litt betuttet i helgen. Men jeg skal skrive oppgave, så jeg må bare skjerpe meg.

Om fire uker har jeg en ny sjanse. Fire uker er lenge! Men jeg skal bruke tiden til å kjøre mye med Eirik i området rundt Kjeller og jobbe litt med min egen psyke. Forhåpentlig er jeg mer ydmyk og avslappet når den tiden kommer. Står jeg da får jeg lappen til jul. Det hadde vært tidenes julepresang!

Så kanskje jeg ikke trenger den sjokoladeisen allikevel?

mandag, november 06, 2006

Ønskeliste til jul

For kjente og ukjente som måtte ønske å gi meg en liten gave til jul. Jeg tror dette er første gang på lang tid at jeg faktisk har klart å produsere en vettug ønskeliste før lille julaften. Det må jo være et godt tegn. Dette ønsker jeg meg (i ikke-prioritert rekkefølge):

Bøker:
Ørnulf Hodne:
* For konge og fedreland
* Folkelige værvarsler : 1900 værmerker fra hele landet
* Barndom i Norge : gjennom tusen år
* Kvinne og mann i norsk folkekultur
* Mystiske steder i Norge
* Norsk folketro
Lilleba Lund Kvandal:
* Norske folkeviser gjennom tusen år
Nemi:
* Monstre og meteorer
Fra Humanist Forlag:
* Demoner
* Drager
* Helgener
* Romvesener
* Vampyr!
* Varulver
Reidar Kjelsen
* Jon Demon: Toer'n

DVDer:
* Walk the line dobbel/trippel dvd
* Harry Potter og ildbegeret
* Narnia

Ting og tang:
* Vannkoker (minst 1 liter)
* Drage-te (den jeg fikk av Eirik i fjor var veldig god)
* Tarot kort (Rider-Waite)

Med muligheter for tilføyelser. Still gjerne spørsmål.