tirsdag, oktober 17, 2006

Bibliotekar, jeg?

Det ser ut til at jeg (igjen) har bestemt meg for hva jeg skal gjøre post-Blindern (eller etter bachelorgraden min i nordisk litteratur). På Høyskolen i Oslo har de biblioteksstudier, og første året der kan tas som selvstendig studium enten ved vanlig skolegang eller som fjernundervisning. Lånekassen har sagt at jeg har fem semestre igjen med rett til støtte etter bachelorgraden, så det er opp til meg hva jeg velger å gjøre. Å ta ett år på bibliotek vil nok øke sjansene mine for relevant jobb betraktelig, enn hvis jeg bare sitter og er ubrukelig akademikernisse.
Så jeg har to valg: 1.) Fortsette som student ett år til og utsette alle planer om barn og jobb eller 2.) Fortsette plan om barn og jobb, og studere på kvelden hjemme. Dersom jeg velger det første vil jeg være ferdig samtidig med Eirik og så begynne å tenke på barn og jobb, men om jeg velger det siste vil jeg kunne jobbe fra sommeren av og tenke på barn når Eirik er ferdig. Det er ikke et lett valg.....jeg skal ta kontakt med en studieveileder på Høyskolen for å snakke litt rundt det. Uansett må jeg ha bestemt meg innen 15.april, for det er søknadsfristen til Samordna opptak.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Og så blir vi kollegaer?..
Mitt problem er også at jeg er cand.phil., dvs. har akademisk grad, men jobber stort sett som bibliotekar - sånn kan jeg tjene nok til å overleve her. Ellers måtte jeg løpe mellom fire-fem høyskoler her for å tjene samme penger som jeg får nå...
A propos: nå har man to stillinger ledige på Fylkesbibl. i Akershus!..

Siv Christine sa...

Jeg vil også ende opp som bibliotekar med en akademisk grad bak meg. Det er vel ikke noe problem?
Ellers kan jeg ikke ta ordentlig jobb før jeg er ferdig til juni. Til da får jeg ha helgejobben min og være fornøyd med den (?). Menn jeg følger med og ser hva som ligger ute på markedet.

Anonym sa...

Hei Siv, jeg ramlet inn på siden din tilfeldig og så dette temaet om bibliotekar. Spennende hvis du velger å gå videre på det, syntes selv det er et veldig interessant yrke som jeg trives i. Selv har jeg tatt den 3-årige graden på HiO, for så å finne ut at det er ikke spesielt enkelt å finne jobb særlig hvis man ønsker å jobbe i Oslo-området (og fulltid). Derfor har jeg nå enda en bachelor i litteratur (som deg), uten at det hjelper nevneverdig. Får heldigvis noen vikariater iallefall. Og man har iallefall flere sjanser enn å bare ha en litteraturgrad!

Anonym sa...

Det er jo ikke noe problem å ha en akademisk grad fra før. :-)

Det som kan være problemet er at et år på bibliotek- og infofag kanskje ikke er nok. Men dette vel jeg jo ikke.

Og som andre her sier, er det uasett ikke lett å få bibliotekjobb i fulltid, fast i Oslo. Jfr. hvor jeg bor, vettu. ;-)