fredag, juni 15, 2007

Bachelor!

Wii! I dag fikk jeg endelig den siste karakteren bekreftet. Dermed kan jeg kalle meg Bachelor i nordisk litteratur. Jeg begynte på graden min høsten 2003, og har slitt meg gjennom i fire år. De årene har vært sterkt preget av sykdom, depresjoner, lettere desperasjon og mangel på motivasjon samt et samlivsbrudd og flytting rundtomkring. Men endelig...ENDELIG er jeg ferdig. Det er ikke før det siste semesteret jeg har vært faktisk motivert for å fullføre. Lyset i tunnellen ble sterkere og sterkere etterhvert som sommeren nærmet seg. Det har nok noe med både emnene jeg tok og hvilke forelesere jeg har hatt. Maken til foreleser som jeg hadde i Tekstbedømmelse har jeg ikke hatt. Hun var virkelig motiverende og visste å sette meg igang. All ære til henne. Å ha et emne hvor vurderingen går på bestått/ikke bestått er veldig avstressende, men også skjerpende for meg. Jeg hadde ikke en eneste time fravær i det emnet. Det er første gang tror jeg.

Ettersom de fire årene har vært litt turbulente, er karakterene mine deretter. Jeg tar konsekvensen av det og venter med å bestille et vitnemål for graden min til jeg har økt snittet litt. I sommer skal jeg lese pensum i et kulturhistorieemne om ritualer og overganger. Håpet er å bytte ut min eneste E med en bedre karakter. Dersom jeg lykkes er det mulig at jeg tar et fag her og et fag der. Problemet der er hvor lenge jeg kan knipe meg til å ha studierett. Men slikt tar jeg når det kommer. Først og fremt skal jeg være veldig fornøyd med å ha kommet meg gjennom graden min.

Jeg kunnet gitt meg med dette. Men om jeg skal kunne få en vettug jobb i fremtiden holder det ikke bare med litteraturfag. Derfor går jeg videre til Høgskolen i Oslo for å ta et årsstudium i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Det har jeg kanskje nevnt i noen tidligere poster. Det er stor sannsynlighet for at jeg har fått meg en liten stilling som ekstrahjelp ved et Deichman-bibliotek. Slikt hjelper betraktelig på motivasjonen. Å vite at jeg har kommet meg innenfor Deichman-systemet er en stor gulrot. Jeg gleder meg både til å ta fatt på studiene og eventuell ny jobb.

1 kommentar:

Anonym sa...

GRATULERER med Bachelor i nordisk litteratur! Det har vært et langt lerret å bleke, og du har lykkes! Dette fortjener du etter alt du har vært igjennom! Vi er så stolte av deg! Klemmer fra mamma og pappa.