fredag, september 28, 2007

Skolelyset

Nå har jeg gått på skolen i seks uker, og jeg trives veldig godt. Å studere biblioteksfag må være noe av det smarteste jeg har gjort på lenge. Jeg vet ikke helt hva det sier om meg og mine valg i livet mitt så langt, men jeg føler at jeg har truffet blink! For å studere biblioteksfag bør man være (litt) nerd, og jeg passer godt inn. Endelig et studium der folk ikke er redde for å vise sin indre (eller ytre) nerd. I klassen min har jeg kommet inn i en gullgruppe. Vi er seks damer som jobber så bra sammen, og vi har en relativt lik humor.
Men det er mye jobb med studiet. Hver uke har vi minst en frivillig innlevering. Ja, den er frivillig, men i fjor var det en strykprosent på 25% i første klasse. Av 150 studenter blir det 37,5 studenter som strøk. Det er fryktelig mange! De som strøk var de som aldri leverte inn noen frivillige innleveringer. Moralen er altså: Lever inn og få vurdert alt som leveres kan! Det er nok svært lett å falle ut og miste tråden i all klassifikasjonen og katalogiseringen, så det er bare å henge i. Jeg har ikke tid til å stryke. Men nå har gruppen kommet så godt i gang at jeg tror dette skal gå bra. At jeg jobber på Deichman nå hjelper mye på forståelsen i de teoretiske fagene. Jeg skjønner hva vi gjør og hvorfor vi gjør det.
En ting er klart: Det er stor forskjell på Universitetet og Høgskolen. At det var så mye arbeid med et heltidstudium visste jeg ikke. Nå ser jeg hvor slapt det har vært på Blindern. Men jeg er bare glad til. Dette er mitt siste studieår, og da er det godt å faktisk gjøre en god jobb.
En annen forskjell er det sosiale aspektet. På Høgskolen jobber vi mye i grupper og det er en sterkere klassetilhørlighet. Jeg tror ikke det er mulig å ikke bli kjent med noen i klassen. Jeg har blitt "valgt" som tillitsvalgt i klassen (ved akklamasjon). De tre andre tillitsvalgte i første klasse og jeg skal prøve å arrangere noe sosialt for alle førsteklassingene. Jeg håper at vi får det til.
Det er så godt å være i gang!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette høres veldig riktig ut for deg Siv. Her er det bare å stå på og ikke falle av lasset. Med din innstilling vil dette gå fint! Lykke til! Klem fra mammaen din.